LINIJA IZDELKOV X-LOCK PREJME NACIONALNO NAGRADO ZA INOVACIJE

V podjetju Weiler Abrasives nam je uspel vnovičen izjemen dosežek. Kot prvemu proizvajalcu abrazivnih izdelkov nam je uspelo razviti celotno linijo X-LOCK rezalnih in brusnih plošč ter lamelnikov. Produktna linija X-LOCK je tako revolucionarna, da smo jo prijavili na razpis GZS za inovacije in osvojili zlato priznanje na regionalnem nivoju. Slednje je pomenilo uvrstitev na nacionalni nivo, kjer pa nam je z inovacijo uspelo prepričati še strokovno žirijo in osvojiti zlato priznanje nacionalnih priznanj GZS za inovacije.

OD EVOLUCIJE DO REVOLUCIJE

Predmet naše z zlatom nagrajene inovacije je celotna paleta rezalnih in brusnih plošč ter lamelnikov X-LOCK. X-LOCK s sistemom hitrega vpenjanja poenostavlja uporabo kotnih brusilk, ki je praktično brez bistvenih izboljšav vpetja nespremenjena že od leta 1938. 

Linija izdelkov je nastala v partnerstvu s podjetjem Bosch. Bosch je razvil kotno brusilko z novo vpenjalno kapsulo in patentiral nov sistem vpenjanja abrazivnih izdelkov, nam pa je kot prvemu ponudniku abrazivnih izdelkov uspelo razviti in ponuditi celotno paleto rezalnih in brusnih plošč.

Zaradi drugačne oblike izdelkov X-LOCK smo morali spremeniti tehnologijo stiskanja, orodja in sistema zlaganja za toplotno obdelavo. Razvili smo popolnomanovo metodo merjenja, ki nam omogoča zagotavljanje varnosti po najvišjih in najstrožjih standardih.

Z razvojem novih tehnologij stiskanja smo tako v abrazivni industriji postavili nova merila v meritvah in zagotavljanju varnosti. Nove metode izdelave naših izdelkov nikakor ne vplivajo na učinkovitost in kakovost izdelkov, zato so izdelki X-LOCK enako učinkoviti, kakovostni in enako varni kot katere koli druge običajne linije primerljivih izdelkov.

HIGHLIGHTS DER PREISVERLEIHUNG

SLOVENSKI NACIONALNI DAN INOVACIJ

Dan inovativnosti je najprestižnejši, največji in najbolj prepoznaven slovenski dogodek na področju inovativnosti. Gospodarska zbornica Slovenije vsako leto nagradi najbolj inovativne dosežke slovenskih podjetij in drugih organizacij v Sloveniji za njihovo izjemno uspešnost. Letošnja prireditev, ki je potekala v ponedeljek, 30. novembra, je bila 18. po vrsti.